RSS
email

Debat de candidats republicans


Fa un parell de dies que vaig veure un debat televisat en castellà dels precandidats republicans a la presidència del govern dels EEUU que emetia la cadena Univisión per a la comunitat hispana.

Dels tots els candidats presents, poc o molt tots entre ells tenien diverses diferències. Però tot i així, en vull destacar un de molt concret: el congressista Ron Paul. De Paul el que més em va sorprendre va ser justament la xiulada que va rebre. Va ser l'únic precandidat que va ser xiulat. Injustament, però xiulat.

Per què? Doncs perquè va defensar una política exterior humil i totalment contraposada a la política imperialista que ha vingut aplicant la Casa Blanca al llarg d'aquest segle. Segons Paul, ja és hora que es comenci a respectar a la resta del món i que s'apliqui diàleg amb els poders dictatorials emergents d'Amèrica del Sud.

Un punt de vista molt controvertit que va provocar les xiulades de molts radicals congregats al debat. Però des d'aquestes humils línies vull donar suport a aquest candidat republicà que defensa una dignitat i un respecte envers el món, que cap altre ha defensat fins al moment. Vull defensar també la seva valentia per predicar un discurs diferent, un discurs innovador, i un discurs que li garantirà la derrota en la seva carrera cap a Washington, perquè els americans semblen estar ansiosos de seguir proclamant l'imperi americà i de no fer gala del seu seny. Però Paul intenta posar seny a una societat del tot diferent al que estem acostumats.

Malgrat els meus desfavorables pronòstics, et desitjo que tinguis molts èxits Ron!



Bookmark and Share

7 comentaris:

Estela ha dit...

el meu incondicional suport a la teva iniciativa.

Montse ha dit...

Hola Roger, pel que dius, hi ha algú a EEUU amb una mica seny, però el porbre no farà res de res, l'eliminaran de les llistes.
Però ja es hora de que tothom i els propis americans, sobretot s'adonin del que fan, i de les seves polítiques, ja que em fa l'efecte de que la població no s'entera de la meitat que passa al sue país i com no al seu govern.
Gràcies pel teu suport, la malaltia que jo tinc és la hepatitis C, i ara faig el tractament per eliminar al virus, sí surt bé, em puc oblidar, sinó seguiré lluitant i probant altres tractaments, no em quedaré parada.
Salutacions i una abraçada.

àlex ha dit...

estic d'acord amb la Montse. Als EEUU ja els hi caldria una mica més d'humilitat, seria més intel·ligent malgrat que es cregui no necessitar el suport d'Europa com a amiga. Mai es sap què pot passar...

Rubèn Novoa i Arranz ha dit...

Si algun dia veus un Ron Paul exitós serà al Libertarian Party. El seu discurs va ser de molt baix perfil. Si vol que Xina faci el relleu a USA en la hegemonia planetària ell sabrà.

Jordi Rosell ha dit...

Tens tota la raó quan dius que el discurs de Ron Paul, amb el seu discurs, li serà pràcticament impossible arribar a la Casa Blanca. Les seves idees es troben en un extrem, i molts conservadors no es troben còmodes amb elles. Verdaderament, si Europa tingués el 10% de la "libertian mind" d'en Ron, moltes coses canviarien.

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb el post. El que sobta és que aquest sigui candidat del partit Republicà i no pas del Demòcrata (si no vaig errat, els demòcrates americans van donar suport a CiU a les darreres eleccions catalanes, la qual cosa posa en entredit que CiU sigui "de dretes").

Per cert, us heu traslladat la seu de CDC a Esplugues? Abans passava amb el tramvia i veia el local obert, però des de l'estiu que està tancat i sembla que en venda. On sou ara?

Salutacions des de Cornellà!

Anònim ha dit...

Sí David, des de juliol que estem a la vora de Correus. El local que vèies des del tramvia té aluminosi i calia una inversió molt forta per rehabilitar-lo d'humitats, d'un sistema elèctric que funcionés bé... reparacions que la propietat no volia assumir i que a més ens demanava un increment desmesurat del lloguer. Així que si cliques aquest link (http://www.ciu.cat/minisite_seccio.php?entities=69&type=AL&sec_ID=471) podràs localitzar-nos de nou. Estem a escassament 300 metres del local antic.

Salutacions.