RSS
email

Vídeo resum de la retenció de les joves catalanes a Cuba

Adjunto al darrer post un video que resumeix els fets succeïts a Cuba, on han estat detingudes deu joves catalanes militants de la JNC i de Convergència Democràtica de Catalunya. Els informatius de TV3 ajudaran a entendre els dramàtics fets.



Bookmark and Share

5 comentaris:

Estela ha dit...

em considero una persona superdemocràtica i a més sóc regidora de ciu així que hauria d´estar d´acord amb aquestes 10 noies però sento dir que no ho estic.
He passat aquest estiu a Cuba i he conegut a molta gent a favor i en contra del seu regim castrista. Cuba no és Catalunya i les lleis i manera de viure és totalment diferent, i això s´ha de respectar ens agradi a nosaltres o no.No podem anar pel paisos creient que som els salvadors del món, perque pot ser els autòctons "no vulguin aquesta salvacio".Ens passa igual amb les dones musulmanes i amb molts altres temes.Pot ser que aprenem a respectar" donde fueres haz lo que vieres".

Anònim ha dit...

Bé, jo no soc tampoc pas amant del colonialisme místic d'imposar llibertat tipus el que USA va fera Irak.

Però tot i així, i independentment que aquestes noies hi anessin a títol individual i tinguin vincles amb CiU, no ho veig malament en el sentit que van anar a donar suport a una organització cubana com són les Damas de Blanco.

Diferent hagués estat que allà, sense cap altre vincle, s'haguessin posat en plan "hooligan" i no haguesin participat de cap organització dissident...

Per això aprovo la seva acció.



Salutacions companya regidora!

Rubèn Novoa i Arranz ha dit...

Estela, què hi ha de dolent en una pancarta que digui Democràcia, Pau i Llibertat? Creus que és motiu per ésser expulsat d´un país. Estem parlant d´això precisament: davant l’aposta de la Unió Europea per mantenir un diàleg amb el règim cubà, era necessari que des de la societat civil europea també hi hagués una implicació per pressionar la dictadura des d’una altra vessant. I la JNC ha demostrat ésser capdavantera i estar a l´alçada. Estic d´acord que també hauríem de ser més ferms amb l´Islam i exigir que es democratitzi. El problema mai és la religió, sinó l´us que se´n fa d´aquesta per part de les reduïdes elits dirigents en aquestos països.

Anònim ha dit...

Apreciada Estela:

Sóc Raquel una de les noies que vem anar a Cuba a realitzar aquest acte de suport a les "Damas de Blanco".

Puc dir-te que no em considero una salvadora del món, com comentes, i aquest no era l'objectiu del nostre viatge.

Sóc de les persones que pensan que primer hem d'arreglar el que tenim a casa i després anar a ajudar els demés, amb aixó aclarit vull dir-te que l'acció que hem fet les meves companyes i jo ha estat de gran valor, hem donat resó mediàtic a unes persones que tenien uns mitjans limitats per donar a conèixer la seva situació, amb el que hem fet nosaltres es donar-lis la possibilitat de que la comunitat internacional coneguin la seva situació real.

Nosaltres també hem estat amb elles i la situació és molt complicada, no poden treballar, els seus veins les repudien, estan completament controlades, els seus familiars s'estan morint en les presons sense possibilitat de tractament médic, creus que aquest no es bon motiu per donar un cop de mà.

No se que opinaries si haguessin anat a altres països amb règims totalitaris. La qüestió es que hem anat a Cuba per fer una acció amb la que creiem i en la que crec sincerament.

Una salutació.

Anònim ha dit...

Bona tarda!

Potser lo bo de viure a Catalunya es que tothom té quelcom a dir i ho podem fer. El problema es que potser no diem o fem tot el que caldria.
A Cuba segurament tenen una sanitat i una educació millor pero amb un cost en termes de llibertats personals exagerat. Aquí la gent es va acostumar a viure amb uns feixistes durant 40 anys i al final els sembla que potser amb ell s'hi vivia millor...
El nostre deure és que els Cubans descobreixin el seu propi camí. No veig quin potser el problema acompanyant-los com han fet aquestes joves.
Atentament
Albert