RSS
email

Preocupants eslògans sobre el referèndum

"El PP utilitzarà el teu no contra Catalunya" (PSC-PSOE), "Mas ha mentit, Guerra se n'ha burlat... Ara toca no" (ERC), un web que té tota mena de material criticant el PSOE i a CiU. Em preocupa, em preocupa i molt que els partits catalans es dediquin a criticar als altres partits enlloc de defensar el sí o el no al referèndum de l'Estatut. Aquí cito l'eslògan del PSC-PSOE criticant el PP, i a ERC, qui s'ha quedat a gust criticant gratuïtament en Mas al seu web. A què punyeta esperen aquests dos partits, PSC-PSOE i ERC per explicar el seu posicionament sobre l'estatut, enlloc de dedicar esforços a criticar a altres partits? A qui punyeta interessa tanta crítica buida d'informació sobre l'Estatut? De moment, l'únic partit que ha posat un cert positivisme a l'eslògan de l'Estatut ha estat Convergència i Unió amb el seu "1979 o futur? Sí al Futur, Sí a l'Estatut, Sí a Catalunya". Encara queden per veure els eslògans d'ICV i del PP. Confio que aquests dos partits se sumin a la línia de l'eslògan de CiU. Ja va essent hora de posar una mica de seny a tot plegat. Aquests eslògans són preocupants. Ara toca posar seny, ara toca nou estatut.

Bookmark and Share

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Ara toca No, Catalunya mereix més, no em sembla un eslògan ofensiu. En les falques radiofòniques i en webs no es manipulen els talls de veu, són estrictament els que hi va haver, i són senzillament l'exemple del que es prometia i del poc que s'ha aconseguit.
Salut i república!

Anònim ha dit...

Per cert, el que no surten són arguments pel sí, més enllà del "millor això que res". En canvi he vist argumentaris molt complets de temes clau que ens quedarem sense poder resoldre amb el nou Estatut, per exemple per un finançament sense que se'n puguin dir els números perquè depès de l'aprovació d'altres estatuts i no surt de la LOFCA i de les reunions a 17 comunitats que s'hauran de fer. En tot cas, demanaria que m'argumentessis en un altre sentit el que modestament t'he dit.

Òscar ha dit...

Raons per al SÍ tal i com demana el company Ramon:

(T'en adjunto vuit que només fan referència al tema econòmic, ja que crec que és el que estaves esmentant)

1. Més diners per al nostre país. Es recull una cistella d’impostos que garantirà la suficiència
financera de Catalunya: 50% de l’IRPF, 50% de l’IVA, 58% dels impostos especials. És a dir,
ens correspondran més diners dels que gastem a través del Pressupost.

2. Les inversions en infraestructures a Catalunya per part de l’Estat com a mínim equivaldran al
PIB català respecte al total espanyol per un període de set anys.

3. El sistema de finançament es podrà revisar cada cinc anys, de forma bilateral, i sense
necessitat de reformar l’Estatut.

4. S’estableix el principi d’ordinalitat, que suposa que Catalunya mantindrà sempre el lloc que ocupi en
el rànquing de PIB per càpita de comunitats autònomes quan, després de la redistribució de recursos
a nivell espanyol, s’estableixi el rànquing de renda disponible per càpita de comunitats.

5. El finançament serà fruit d’un acord bilateral entre l’Estat i la Generalitat.

6. La Comissió Mixta d’Assumptes Econòmics i Fiscals Estat-Generalitat serà la que determinarà la
contribució a la solidaritat i als mecanismes d’anivellament.

7. Es preveu que en el termini de dos anys es podrà crear una única Agència Tributària a Catalunya, a
través d’un consorci paritari entre la Generalitat i l’Estat.

8. Se suprimeix la remissió a la LOFCA que hi havia en l’Estatut del 1979.

Anònim ha dit...

Per què és suficiència financera un 50 % de l'IRPF i no un 60%?, no entenc que d'aquests percentatges se'n pugui extreure cap dada concreta en forma de quantitat de diners de més. I si ho pots fer, en quant es reduirà el dèficit d'aproximadament el 9% (o més)del PiB amb aquests trams d'impostos?
Les inversions en infraestructures és insultant que només valguin respecte el PiB per 7 anys...! Curiosament coincideixen amb les obres del TGV que s'enduran la tercera part o més de les partides...
M'agradarà veure si es podrà reformular, el problema és que ja neix malament i la pròxima legislatura haurem d'esperar di algun partit català fa majoria per a veure si "nos echan algo". No pot ser que sigui un sistema que s'hagi de basar en més de peix al cove.
El punt 4 si no es compleix, què es farà?
Acord bilateral? Andalusia està fent un estatut que entra en contradicció amb els paràmetres de la negociació.
Comissió mixta? Amb majoria de qui? Què passa si no es posen d'acord? Hi haurà els números de forma transparenta de quin tant per cent d'impostos catalans van per solidaritat? Els mecanismes d'anivellament tinc entès que els marcarà l'Estat a 17 bandes però si tu ho dius... no et diré que no.
Una Agència Catalana única? 2 anys de proves...uf! Està bé això i paritària amb última paraula de l'Estat, oi?
En fi penso que no és un nou joc, és la mateixa fórmula amb tocs federals. Es publicaran les balances fiscals per calcular tots aquests números?
I última pregunta: s'ha arribat al compromís de saber quin any s'assoliran els mateixos resultats que el cocert econòmic basc? 25 o més?
A veure si em contestes més concretament això (ep, agraït per l'atenció!) perquè només en el tema del finançament ja em sembla escàs l'acord (com a mínim no és un acord per 25 anys..., ja m'ho diràs si creus que sí en el conjunt del text)

Gràcies!

Anònim ha dit...

Què vol dir 1979 o futur? Es que la policia catalana estava inclosa a l'Estatut de Sau? L'Estatut de La Moncloa és una farsa partidista i la gent se n'ha donat compte.
Una generació de sobiranistes catalans no oblidaran mai el que ha fet la dreta.
La hipoteca que se'ns vol encolomar la pagarà qui la demana.

Anònim ha dit...

veig que ningú ha volgut donar resposta a les preguntes que feia al missatge de resposta del sr Òscar, en fi, si en teniu alguna, us agraïria que ho féssiu. Si no, he de suposar que els partidaris del sí, per aquestes preguntes no en tenen, o lamentablement, les han de callar perquè la cosa pinta bastos i els 8 punts abans esmentats queden en fum quan se'ls tradueix a resultats reals.
Salut