RSS
email

Quin sentit de la democràcia!


No puc entendre a què juga ara el PSOE. S'ha aliniat amb el PP per a presentar-se davant d'un electorat, com a garant de les llibertats més anacròniques i tacades d'espanyolisme persecutor del que no sona a espanyol.

Aquí encara no s'han atrevit, però al País Basc ja fa temps que duren les persecucions. Van començar amb la il·legalització de Batasuna i van seguir amb Otegui i uns quants membres de la Mesa Nacional. Després les amenaces a Ibarretxe i els judicis a Atutxa i la mesa del Parlament Basc. Ara arriba la detenció de Pernando Barrena. I demà què més?

Els socialistes, abatuts per la pressió de perdre les eleccions estan jugant amb molt de foc. Estan ensenyant la seva cara més intolerant i poc democràtica que l'estat de dret no hauria de permetre. La careta de l'amargor i de la persecució del que no sona al que ells volen.

Que Batauna i els abertzales són uns animals i uns mancats d'ètica, estic totalment d'acord, però no podem oblidar que ciutadans vascs els han votat a través d'un procés electoral lliure i net. I que els Batasunos no han falsificat les paperetes per tenir més alcaldies ni més regidors. Per tant, qui és el PSOE o el PP per il·legalitzar aquells que no pensen com ells? No són ningú! I és absolutament menyspreable viure en un Estat on els qui governen es dediquen a prohibir la veu del poble.

Si els Batasunos llencen bombes està malament. Estic d'acord. Però si els Batasunos opten per la via política també està malament i se'ls il·legalitza. Vinga home! Mai he defensat obertament la independència, però cada dia tinc més motius per marxar d'aquest Estat que entén les coses amb una arbitrarietat impròpia d'una democràcia madura.




Bookmark and Share

1 comentaris:

Josep (sl) ha dit...

Fent un símil agafes un formatge de bola i el talles per la mitat. Tindràs un tros a la dreta i un a l'esquerra però tots dos són formatge. El fet que estigui un tros a la dreta o a l'esquerra no canvia el resultat de l'experiment.