RSS
email

Article del Pont d'Esplugues - Abril 2008

DE MADRID A ESPLUGUES


Ja han passat unes eleccions molt bipolaritzades pels dos grans partits de l’Estat. Unes eleccions on Convergència i Unió ha aguantat positivament l’anticatalanisme del PP i els encanteris retrògrads del PSOE.

Però l’important ja no és tant el resultat, que també, sinó el fet que aritmèticament siguem necessaris per condicionar la política espanyola. Cal que de nou els nostres diputats facin valer la seva força per avançar en l’autogovern del nostre País.

I és que sent més forts a Madrid també ho som a Esplugues. La passada legislatura, el nostre grup va defensar alguns temes del municipi, i d’una manera especial la voluntat del PSC-PSOE d’expropiar el Monestir de Montsió. Van ser els diputats de CiU que van vetllar perquè el PSOE d’Esplugues no s’apoderés malèvolament d’una propietat privada de la comunitat.

Aquest és un exemple que podem explicar de la feina que els diputats al Congrés poden fer per defensar els interessos de la gent d’Esplugues. I ara més que mai, amb un grup parlamentari fort com ha sorgit d’aquestes eleccions, on l’electorat catalanista ha volgut que Convergència i Unió lideri la defensa dels interessos de Catalunya a Madrid després de veure com l’independentisme ha fet el numeret baixant el cap incondicionalment davant del PSOE en els grans temes nacionals, és el moment de poder defensar amb més fermesa els interessos d’Esplugues també a Madrid.

Perquè si volem que Esplugues avanci, ho hem de fer no només des del nostre municipi, sinó també a través dels grups parlamentaris del Congrés i del Parlament de Catalunya. Si volem que Esplugues avanci, des de Convergència i Unió seguirem movent els nostres equips polítics per tal de fer, en la mesura de les nostres possibilitats.

I ens hem de distingir d’un PSOE que només mobilitza el seu grup parlamentari per fer arribar uns suposats diners per l’auditori tres mesos abans de les eleccions a les Corts Espanyoles. Fins quant de temps haurem d’aguantar aquestes pràctiques del tot improcedents i gens ètiques? Per què els ciutadans hem de ser objecte de subhasta unes setmanes abans de les eleccions? Per cert, qui no rebi ara que ha guanyat el PSOE els 400 € el mes de juny, que es queixi. Cal que comencem a canviar aquestes pràctiques absurdes de la política.

És el moment de començar a impulsar des dels municipis noves maneres de fer per dignificar la política. I des del nostre grup municipal, en base al nostre programa de govern, al llarg dels propers mesos presentarem algunes propostes que van en aquesta línia. Som una nova generació de polítics que hem d’entendre la política des d’un altre prisma del que fins avui s’entén. I cal la complicitat de tots i l’ajuda dels veïns que creuen en altres estils de fer les coses, perquè triomfi en petita escala el que hauria de ser la dinàmica dels polítics de primer nivell.

Potser se m’acusi d’idealista o d’hipòcrita, però les possibilitats que oferim als nostres veïns perquè qüestionin les nostres propostes o perquè ens facin arribar idees, ja suposa un pas important per tal de democratitzar la política, i com no, per tal també d’influïr en la política que viu més enllà de les fronteres d’Esplugues. Nosaltres creiem que si cal anar a Madrid a defensar Esplugues, s’hi va. Per molt que costi, per molta mandra que pugui fer. Però tota acció política està legitimada, si està al servei del nostre projecte polític. Creiem en Esplugues, i creiem en el nostre model de ciutat.


Roger Pons
Regidor-Portaveu de Convergència i Unió




Bookmark and Share