RSS
email

Què està passant amb l'aigua?


Tots plegats ens estem començant a alarmar, començant per les diverses administracions públiques (em vull referir a Ajuntaments i Generalitat. N'excloc el govern de l'Estat perquè en aquest moment està en funcions fins que Zapatero presenti el nou gabinet) i acabant per la mateixa ciutadania que veiem que les restriccions d'aigüa en determinades zones del País estan a la cantonada.

Què hem fet malament per arribar a aquesta situació d'alarma? La premsa anuncia que els particulars no som els qui generem més despesa de l'aigua sinó que ho són agricultors i indústria, tot i que al mateix temps les restriccions arriben als usuaris de jardins i piscines privades. Les dessaladores que s'estan construïnt no han arribat a temps i els índex d'embassaments no superen el 21 % de les reserves.

Com afectarà al dia a dia aquesta situació? Veurem talls d'aigua aviat? Perjudicarà d'una manera especial a la gent gran i als pares de criatures petites? Serem capaços de consolidar una nova sensibilització envers l'aigua? Moltes preguntes i poques respostes per aquests moments.

Simplement espero que el Govern es posi en marxa perquè sembla que no tinguin clara quina és la solució. I mentrestant, la crisi segueix agreujant-se.





Bookmark and Share

5 comentaris:

Montse ha dit...

Per desgràcia per Catalunya i els Catalans, ens passarà igual que ens va passar amb l'Ave, una presa de pél.
Ei, vindràs a la party dels 80 o què?

Anònim ha dit...

Em podries escriure un mail i explicar-me què és això de la "party dels 80", no??

Montse ha dit...

A veure com acaba tot plegat... Si més no és preocupant...

Josep (sl) ha dit...

Dis m'ho a mi no entenc res. Qui haurà de cedir aigua a Barcelona. Sembla què són els ajuntaments de Reus i Tarragona Governats pel PSC. Una zona que depèn de l'aigua de l' Ebre la haurà de cedir per ser "solidaris" de uns aqüífers que l'ACA considerà sobre explotats.

I el pitjor és què CiU porta 6 anys clamant què calen solucions estructurals.

Josep (sl) ha dit...

Ostres m'oblidava de les sancions al usuaris quan canonades de transport d'aigua porten anys perdent aquest liquid valuós en quantitats ingents.