RSS
email

La sortida de les regions de l'Estat


Mentre Barcelona va apostar als anys 80 per ser seu olímpica el 1992, Madrid va presentar la seva candidatura, fallida per altra banda, per ser seu el 2012. Les dues ciutat més importants del territori espanyol que es volien projectar al món a través dels jocs olímpics.

Però sembla que només siguin les primeres ciutats de l'Estat les que hagin pogut permetre's la possibilitat de postular-se com a candidates olímpiques ja que, per altra banda és lògic, la infraestructura i la capacitat de les capitals regionals de la corona no els permet apuntar tan amunt.

I és doncs a partir d'aquestes limitacions que les regions de l'Estat han trobat una sortida al fet de voler-se projectar internacionalment a través de les expos. Fou l'any 1992 quan la capital andalusa es projectava exteriorment i de forma complementària a Barcelona a través de la famosa "Expo 92" i avui comença l'"Expo Zaragoza 2008". Són aquesta mena de fires que ningú no sap ben bé què són i quina n'és la finalitat i que s'utilitzen per refer barriades degradades.

De ben segur que la ja arribada del TGV tant des de Madrid com des de Barcelona els donarà una empenta amb el nombre de visites. Veurem com acaba tot plegat i si els aragonesos són capaços de mantenir el ritme que necessiten per portar la flota a bon port. Passi el que passi, cal reconèixer que ho han intentat.

13.06.2008

Bookmark and Share