RSS
email

Les manies de les mocions genèriques


L'altre dia parlava amb el portaveu socialista que m'explicava que volen presentar dues mocions signades conjuntament pels cinc partits per al ple de junt. Una per a declarar Sant Joan com a festa nacional dels Països Catalans, i l'altra per donar suport de la igualtat amb motiu de la diada internacional de l'orgull lèsbic, gai, transexual i bisexual.

A l'acomiadar-lo vaig pensar que seguiem com sempre. De fet, a Convergència sempre hem tingut molt fresc el debat sobre la utilitat d'aquest tipus de mocions genèriques per al municipi. Fins a quin punt té sentit que portem a debat i votació al ple temes que són competència del Parlament de Catalunya o de les Corts Espanyoles? Tot perquè tres partits molt concrets: PSC-PSOE, ERC i ICV-EUIA reben dels seus departaments de política municipal mocions genèriques de després res tenen que veure amb Esplugues.

Els qui dinamitzem la política local som regidors escollits per la ciutadania d'Esplugues i és a tota aquesta ciutadania a qui hem de defensar i intentar governar amb la millor i la màxima de les eficàcies possibles. I introduïr debats aliens a Esplugues van clarament contra aquesta línia política. I és per això que molt sovint hem decantat el nostre vot en una abstenció, no tant per no compartir certs continguts, sinó pel fet que no s'ajusten gaire gens a la política municipal.

Però bé, alguns segueixes tenint les manies de presentar mocions genèriques i altres creiem que caldria esforçar-nos en parlar més d'Esplugues, i que si un mes no s'entra cap moció no passa res. Això no és cap competició.

Bookmark and Share

1 comentaris:

Luis Fernández del Campo ha dit...

Totalmente de acuerdo con lo expresado por Roger, a título personal, y como miembro de C's. Creo que es una cuestión de puro sentido común.
Los diferentes ámbitos de la política (local, autonómica, y nacional) se deben tratar cada uno en su lugar (Ayuntamientos, CC.AA., y Congreso Diputados, respectivamente).