RSS
email

Soraya i el nou PP


Aquest matí escoltava la portaveu del PP Soraya Sáenz de Santamaria per RAC1. En Jordi Basté l'ha entrevistada en català i la noia s'ha disculpat per no parlar-lo tot i que ha assegurat que el llegeix i que els textos de la ponència de l'Estatut (que li passava en Josep Piqué) els va anar seguint en català. Curiós.

Però el que més m'ha xocat de l'entrevista ha estat quan en Basté li ha preguntat si el PP tornaria a presentar recurs contra l'Estatut. La seva resposta ha estat que sí, perquè l'Estatut és molt intervencionista amb els ciutadans i amb la llibertat econòmica referint-se a les empreses. No ha citat per a res els conflictes territorials. Més aviat ha aprofitat per carregar contra el Tripartit-2.

També m'ha sorprès que quan li han preguntat sobre el conflicte al Constitucional hagi parlat de necessitat de resoldre aquest tema perquè hi ha molts ciutadans que havent patit vulneració dels seus drets fonamentals han recorregut al Constitucional i que per tant, cal agilitzar la renovació.

En definitiva, ni símptomes d'espanyolisme ni entreveures de confrontació. Sembla que el nou PP, que també encara Soraya, s'està afanyant per donar una imatge més liberal i moderada que espanyolista, almenys a Catalunya. És doncs, un triomf per a l'equip de Rajoy?

Bookmark and Share