RSS
email

M'he sumat a la iniciativa de la Plataforma per la Llengua


El director general d'Air Berlin Joachim Hunold va menysprear a l'editorial de la revista de la companyia aèria la llengua catalana quan la companyia aèria va rebre una recomanació del govern balear, que vol impulsar l'us del català entre les companyies aèries que operen a Balears.

Es va quedar molt a gust fent afirmacions com que "el castellano ya no es una lengua oficial", "Hay pueblos de Mallorca en los que los niños ya no hablan el castellano. En las escuelas, el castellano es una lengua extranjera más", "¿Les tengo que dar cursos de catalán por decreto a mis empleados? ¿Y los que vuelan a Galicia o al País Vasco querrán que nos dirijamos en gallego o en vasco? ¿Es que ya no hablan en castellano?" o "La partición de España en nacionalismos regionales es de hecho un retorno a los mini estados medievales. Hasta ahora me pensaba que vivíamos en una Europa sin fronteras".

Però el més greu és que Álvaro Middelmann, director general de Air Berlin de España y Portugal encara ratifica les paraules de Hunold tot justificant un suposat conflicte lingüístic entre el castellà i el català. Sort que almenys Francesc Antich s'ha posat en contacte amb Air Berlin per reconduir la situació, perquè el mutisme del govern català fa autèntica farum a complicitat al menyspreu del directiu alemany.

Vista la particular situació que s'està donant, he decidit sumar-me a la iniciativa que la Plataforma per la Llengua ha engegat. Consisteix en enviar una carta al polèmic Hunold en català i en alemany manifestant el nostre descontentament per aquesta menyspreable polèmica. Tots els qui us volgueu adherir a la iniciativa podeu fer-ho clicant aquí.

Bookmark and Share