RSS
email

Encallats en l'aeroport

Dies enrera ja dedicava una nota a parlar sobre el futur de l'aeroport de Barcelona. La primera reunió en la que van intervenir els líders de CiU per desencallar el tema, sembla que no va fructiferar en positiu per a Catalunya. El PSOE segueix negant-se, cada cop amb més contundència, a una possible cessió de l'aeroport català. No és convenient cedir a la pressió que els socialistes espanyols intenten fer per evitar perdre'n el control. Cedir aquest control ho deuran equiparar com una cessió d'una frontera, i suposo que això és el que els hi fa "por". Però de totes maneres, cal defensar la majoria d'edat de les comunitats autònomes, i apart la de Catalunya com a país. Si en Zapatero creu realment en un estat federal, hauria de començar a creure en la cessió dels aeroports espanyols als governs autonòmics. Quina millor manera hi ha per desenvolupar un aeroport que generant una certa competència amb els aeroports veïns? Cal jugar forta aquesta carta, especialment perquè a Catalunya necessitem recuperar l'embranzida de temps enrera, on les convencions, els congressos i el turisme eren més forts i de més qualitat que ara. I la clau d'aquesta realitat, vé en bona part del control aeroportuari català. Mentre no arribi doncs aquest traspàs, seguiré fent volar l'esperança.

Bookmark and Share

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Veo muchos términos mezclados; primero se habla del federalismo que supuestamente quiere ZP, luego de las CCAA....pero CAtalunya como un país.....¿Como pretendéis los nacionalistas que os cedan una infraestructura tan importante como un aeropuerto cuando os autodomináis país? (os veo cambiando las aduanas y todo)!
Vicky

Òscar ha dit...

El comentari de la de dalt és un clar exponent de la imperant incultura de molta gent que o no té gaire cultura política i/o democràtica o bé que té un retràs mental que l’impedeix diferenciar el nacionalisme català democràtic de les practiques de govern democràtic que passen, com qualsevol país normal, per poder exercir el nostre autogovern i les nostres infrastructures sense demanar permís a Madrid. llegeix una mica i culturitza't i així deixaràs de vomitar bilis.

Anònim ha dit...

Hola Òscar!
Te escribo para decirte que si no eres capaz de mantener una conversación política sin insultar y menospreciar a tu contrincante te abstengas de intentarlo pues, evidentemente, aquí hemos terminado el diálogo político; no todo el mundo disfruta de esa virtud de poder debatir de política.
Creo innecesario que me llames "la de dalt", "inculta", "retrasada mental", "vomitar bilis"...no haces más que demostrar tu mala educación y tu dudosa cualidad de ser soccial. Sólo es un debate, nadie te ha insultado, no lo hagas tú de esta manera, sólo son ideas como para rebajarse al mundo de las cavernas como tú has hecho.
Con la rabia, a otro lado.
Vicky!!!

Òscar ha dit...

Mira Vicky, jo en cap cas t'he insultat si no que he fet pal·lés les teves contradiccions i els teus comentaris que demostren que no tens ni idea de política, cosa que es demostra al dir:...."¿Como pretendéis los nacionalistas que os cedan una infraestructura tan importante como un aeropuerto cuando os autodomináis país?" Saps llegir i buscar en un diccionari que vol dir país? doncs vol dir dues coses segons el diccionari de la llengua catalana:Unitat fisiogràfica o paisatgística o bé: Territori propi d'una ètnia determinada. El País Basc, el País de Gal·les, els Països Catalans. Aquestes definicions les dóna un diccionari o sigui que Catalunya és un país i a més a més, Nació.

T'agraïria que per propers comentaris et documentis i no facis servir una retòrica "preconstitucional". Em seguixo reafirmant amb el que et deia: si vols et compro un pitet per eixugar-te la bilis i no facis el victimisme fàcil com fan els espanyolistes com tu per poder aguantar la poca consistència del seus arguments.