RSS
email

Una bona notícia

Sembla que la política estatal està començant a recuperar el seny necessari arran de l'"alto al foc" comunicat per ETA el passat dia 22. Avui era el torn de Rajoy i Zapatero. Una trobada esperada on s'havia de tractar aquest assumpte entre els principals partits de l'Estat. Una bona notícia especialment, que el Partit Popular hagi optat per contenir la seva política crispadora i hagi fet un gest de diàleg cap al president Zapatero. De fet, ahir vam poder escoltar les paraules del secretari de comunicació del PP, Gabriel Elgorriaga, en les que utilitzava un to moderat i allunyat de la tradicional crispació a la que ens tenen acostumats Zaplana i Acebes. Cal visió i acció d'Estat, i cal que no només les dues principals forces polítiques espanyoles s'entenguin, sinó que aquesta entesa sigui a tots nivells, amb la resta de forces representades al Congrés dels Diputats, i especialment amb el PNB i la Lehendakaritza basca. Cal aprofitar aquesta oportunitat històrica que ha "brindat" la banda terrorista. Esperem doncs, que en els propers dies, el PP de Rajoy garanteixi aquesta continuïtat dialogant, i que Rodríguez Zapatero aconsegueixi el consens entre totes les forces polítiques. La unitat d'acció en aquest tema és elemental pel bon futur d'Euzkadi i la resta de l'Estat. Veurem com avança.

Bookmark and Share

8 comentaris:

Anònim ha dit...

No creo que el PP haga una política "crispadora" por el hecho de haber llevado a cabo una acción seria de LUCHA contra el terrorismo de ETA. No estamos hablando de cualquier cosa. Estamos hablando de un grupo de asesinos que varias veces ha lanzado al aire una tregua que ha roto al cabo de un determinado tiempo... Cualquier persona que tenga dos dedos de frente actuaría y tomaría decisiones con cautela... Y seguro que no son sólo Rajoy ni su equipo. Las vidas humanas no son moneda de cambio. Toda España quiere que se solucione, todos lo queremos, y el PP también... Pero OJO con lo que se negocia y con quiénes se negocia. ¿Política crispadora? No, política realista...

Anònim ha dit...

però que coi dius? evidentment que el PP fa una política de crispació en tots els temes que puguin desgastar al gobern del PSOE. Només cal recordar l'Estatut, la Loe i evidentment el terrorisme. A ells no els hi interessa que acabi ETA els hi dona masses vots. Des de que està gobernant Zapatero s'han dedicat a insultar-lo i a fer una oposició totalment destructiva, encara no han paït que els ciutadans els hagim enviat a l'oposició. Esperem que aquesta sigui la treva definitiva i, sobretot, que no ho espatllint els del PP.

Anònim ha dit...

Es tu opinión, y yo tengo la mía... Parece que sólo cometen fallos los del Partido Popular, ¡ja!

Pedro ha dit...

En qualsevol cas que el Pp es normalitzi, o ho faci veure, pot suposar un obstacle per CiU, que queda descol.locada.
Entre l'extrema dreta CAVERNÍCOLA i CiU els votants de dretes triarien CiU, que no facin veure que es normalitzen.

Anònim ha dit...

Comentarios como el decir que al PP no le interesa acabar con el terrorismo me sorprende...¡Qué fuerte!Hay que ser muy "osado" para decir algo semejante...

Anònim ha dit...

el que es té que sé molt osats és anar pavonejant-se de l'època en la que van governar. Resulta que quan va entrar el PP al govern només teniem un terrorisme que era el de ETa i ara a més, tenim el terrorisme islàmic. I no cal que diguis que no és culpa del PP perquè si no ens haguéssin fotut en una guerra il.legal no hi hauria hagut l'11-m. Així que.... tu sabràs.. no hi ha més cec que qui no vol veure i sobre lo del terrorisme d'Eta el que no els interessa acabar amb la banda no ho dic jo, només cal tenir una mica de sentit comú i pensar. Qui són els que polititzen a les víctimes? qui són els que es dediquen a criticar al govern per negociar amb la banda quan ells ho van fer anteriorment? qui és dedica a crispar la vida política espanyola?
a veure si parem de dir bestieses. siusplau!!!

Anònim ha dit...

Si criticar l'estatut amb l'objectiu d'erosionar ZP (com dèia la Laia), imposar la por del trencament d'Espanya, o simplement deixar anar comentaris i declaracions totalment radicals per tal de fer "bullir" la societat espanyola contra el poble català, si tot això no és crispar ja em diràs anònim, què és.

Pel que fa al tema d'ETA, jo no sé si no els interessa que ETA acabi, però el que sí que sé, és que ETA l'utilitzen, per "embrutar" no només al poble basc, sinó també al poble català i a ZP. Recordeu allò del "Roviretxe" de Giménez Losantos? Les vinculacions de ERC amb ETA, i d'aquí anaven a parar al tripartit, i del tripartit al PSOE? Com si en aquest laberint popular hi hagués a la sortida en ZP i un etarra fent-se un petó... potser prou de posar llenya al foc. El PP, es clar...

Anònim ha dit...

Los únicos culpables de lo ocurrido el 11M y cualquier otro atentado son los indeseables que los cometen, no los responsables del partido político que gobierne. ¿Que digo bestialidades? Pregúntenles a los familiares de las víctimas, ellos lo tienen más claro que yo. Parece que es difícil de ver. Debe ser un problema de vista, supongo, pero esperen sentados si quieren oír otra respuesta.
Sigo defendiendo mi postura de que debe haber diálogo entre las diferentes fuerzas políticas del Estado para resolver este conflicto que nos atañe a todos, pero sin olvidar que ETA ha basado la defensa de sus "ideologías" en el asesinato y en treguas poco duraderas, y que ahora quieren todo en bandeja de plata. Desde luego que comparto lo que dice el PP, nada de "rebaja" política. Aquí parece que los malos son los buenos, y de éso nada, ¡de éso nada!