RSS
email

La responsabilitat de Ratzinger


Porto tres dies sentint per la ràdio cada matí que el Sant Pare està de visita oficial als Estats Units. Fins aquí tot correcte. També han dit que durant els tres dies que porta, que ha demanat perdó en nom de l'Església catòlica pels casos de pedofília que han esquitxat a la jerarquia catòlica instaurada en territori nord-americà.

Tres dies, tres discúlpes sobre el tema. Una per cada dia. Però en més impactant ha arribat avui quan he sentit que Benet XVI s'ha reunit per "sorpresa" amb víctimes de pedofília. Increïble! Per un cop a la vida (que se'm disculpi l'exageració) la cúria romana ha baixat a la terra a través del seu màxim representant. Aquest gest diu molt de Ratzinger, tot i que també entenc que era obligat fer-lo.

És un primer pas per acostar la institució catòlica a la realitat del món i per demostrar que sap penedir-se dels seus errors (fets per altres que no són ell). Un gest molt lloable que, sota el meu punt de vista, determina un estil papal molt diferent al de Joan Pau II. Potser Ratzinger no sigui tan popular com Karol Wojtyła, però sí que demostra tímits esforços per posar l'Església al dia, per posar el comptador a 0.

Ara només queda exercir amb ma dura possibles nous casos de pederàstia, tot i que aquests dies el Sant Pare ja ha recordat que prefereix capellans de qualitat que no capellans amb quantitat. Tinc serioses esperances dipositades en aquest Joseph Ratzinger i en el seu pontificat a pesar d'haver estat el primer en tenir molts dubtes sobre ell quan va esdevenir Papa durant el cònclave del 2005.




Bookmark and Share

1 comentaris:

àlex ha dit...

És veritat, en Benet XVIè ha fet tot un gest amb la seva trobada sorpresa, i la seva petició de disculpes pels casos de pedofília. Com dius, no és un dels Pontífexs més estimats, potser perquè el seu caràcter no dona la sensació de tendresa que donava Joan Pau II. Tot i així, confiem en aquest Sant Pare que de ben segur no deixarà indiferent a ningú, després del seu pas per la direcció de l'Església Catòlica.