RSS
email

Majoria absoluta per a Berlusconi

Sembla que finalment els conservadors italians liderats per Silvio Berlusconi s'han imposat davant la candidatura encapçalada per Walter Veltroni (alcalde de Roma). No em va inspirar confiança el substitut de Prodi quan vaig veure el seu cartell electoral, però veure renéixer al polèmic Silvio com a nou president del govern d'Itàlia em genera una certa antipatia pel seu estil de governar tan propi i tan similar en algunes coses a Aznar. Però Itàlia és així, la classe política va per una banda i la societat per una altra. Però és preocupant que hagi guanyat amb majoria absoluta, tot i que admeto que és l'única manera de governar (amb majoria absoluta i no simple) una Italia extremadament fraccionada. Veurem com gestiona Berlusconi el seu segon mandat al capdavant del govern italià, i veurem també si la oposició permet a Walter Veltroni consolidar-se com a nou líder del Partit Democràtic.




Bookmark and Share

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Quiza una España tambien fraccionada solo sea gobernable con mayorias absolutas!!!
Lo realmente sorprendente de las elecciones italianas es el resultado de la Liga del Norte: 9% de los votos!! 9% de los italianos han votado a un partido cercano al independentismo con principios sobre la inmigracion un tanto cuestionables!!!
Vicky!

Anònim ha dit...

Home, a les eleccions regionals del 2005 la Lliga Nord comença la remuntada electoral, per tant, no deixa de tenir un cert sentit el resultat obtingut. I "partido cercano al independentismo" és bastant excessiu dir-ho així, ja que actualment el partit de Bossi defensa un model federal per a Italia.