RSS
email

Article del Pont d'Esplugues - Gener 2008

UNA CAVALCADA DE REIS AMB CARA DE TRISTOR


Arrenquem el 2008 amb una Cavalcada de Reis amb cara de tristor. I malauradament ho dic convençut perquè crec que va ser així. Potser ilús de mi, esperava veure una cavalcada de Reis amb una quinzena de carrosses d'entitats del poble, de comerços, de teixit social en definitiva. Però no, només hi havia una guarderia, una empresa que opera a Esplugues, la banda forània de música Pare Manyanet i dos caballs de la policia local. I els tres Reis (per cert, el Baltasar una mica descolorit).

Em vaig desencisar perquè per la meva ciutat hauria volgut una calvalcada que fos un referent per a la comarca. Plena de carrosses, amb les entitats lluint la seva feina, que haguessin rebut subvencions municipals per a fer les carrosses, que els Reis Mags haguessin anat recollint les cartes dels nens i no passessin de llarg, tal com fèien anys enrere... En definitiva, la gran cavalcada de la gent del poble i per la gent del poble.

La proposta socialista va molt equivocada. No podem permetre que els Comediants (amb tots els meus respectes cap a ells i cap als qui els agradin) s'emportin la majoria del pressupost de la nit màgica. L'any passat teniem eleccions municipals i vam tenir Comediants. Enguany tenim eleccions estatals i hem tingut Comediants. L'any vinent que no hi ha eleccions tornarem a repetir Comediants? Espero que no, i que d'una vegada per totes reconsiderin què cal fer la nit de Reis i què volen les petites i els petits de la nostra vila.

Veiem com la política cultural segueix perduda i va a la deriva. Aquest cas de la Cavalcada de Reis que he explicat n'és una mostra molt clara. Però l'hotel d'entitats sembla que estigui encallat després d'uns mesos de debat. Les partides de l'auditori municipal segueixen arribant però seguim sense veure ni un sol projecte. I ja portem tres mesos demanant que se'ns dónin tots els projectes de l'auditori i el PSC-PSOE els reté per no donar-nos-els. Serà que amaguen alguna cosa? Tantes partides i tan poca documentació què significa? Segueixen incrementant les partides pel català menys d'un 5% (res si es compara amb el més del 200% de partides de festes populars) i seguim vivint una cultura municipal a cop de talonari.

Però tot plegat s'acusa dia a dia. Trenta anys governant els mateixos acaba fent perdre els colors i l'horitzó de futur que cal defensar. Per això des de Convergència i Unió seguirem fent petits passos per consolidar petits projectes que dónin a la cultura, la força moral de tirar endavant i per enriquir a cadascuna de les persones que viuen i estimen Esplugues.


Roger Pons
Regidor-Portaveu de Convergència i Unió

Bookmark and Share

1 comentaris:

Montse ha dit...

A vegades allò que es considera "espectacular" acaba queient pel seu propi pes...fracassa. No puc opinar sobre la cavalcada d'Esplugues perquè no hi vaig ser-hi, però en una nit on la canalla és la principal protagonista amb els tres reis,els patges que els acompanyen i les carrosses ben engalenadas ja n'hi ha prou perquè la nit sigui màgica. I és que la majoria de vegades la simplicitat guanya envers la sofisticació...