RSS
email

Obama aguanta a New Hampshire


Malgrat que les enquestes li donaven una clara majoria sobre la precandidata demòcrata Hillary Clinton, Barack Obama ha aconseguit el bon resultat de separar-se només de Clinton en 2,72 punts. Això suposa 19,51 punts d'avantatge d'Obama sobre el tercer candidat, John Edwards.

Tenint en compte que Hillary era la candidata preferida i havia de ser la projectada gran candidata demòcrata, no crec que sigui un èxit massa exitós haver guanyat Obama per tan sols 2,72 punts, malgrat que encara quedin pràcticament tots els estats en escollir el candidat del Partit Demòcrata.

I sobre Obama, crec que segueix mantenint un bon discurs, renovador, jove, il·lusionant, prudent i que trenca amb l'stablishment demòcrata tradicional que representa Clinton. Un discurs que agrada a Europa. Potser per aquest darrer motiu Obama no acabi sent ni candidat ni president, perquè sovint el què agrada a Europa no agrada als EEUU.

Malgrat tot, l'empat tècnic entre Obama i Clinton suposa una nova bofetada a l'exprimera dama, que tot i guanyar per dos punts, segueix sense aconseguir desmarcar-se del senador Obama.



Bookmark and Share

5 comentaris:

Anònim ha dit...

La veritat és que fa uns mesos només se sentia parlar (o almenys jo) de la Hillary com l'única alternativa vàlida. Si bé és cert que ni tans sols s'havia començat el procès intern dels partits per escollir candidat, ara i, quan encara aquest procés no ha finalitzat, es pot dir que Barack Obama és la gran sorpresa del Partit Demòcrata. Una gratificant sorpresa pel seu discurs, el seu programa...Crec que EEUU necessita un canvi i aquest candidat pot ser una molt bona alternativa.

En aquesta ocasió m'agradaria que no tinguessis raó, Roger, i que el que agrada a Europa també agradés a EEUU. Haurem d'esperar.

Rubèn Novoa i Arranz ha dit...

Estats Units necessita realment un canvi. I l'únic que pot afrontar el moment crític que viu la potència imprescindible és Mitt Romney. Cap demòcrata farà res de bo en aquell país.

Anònim ha dit...

Perdona natalia, pero me parece que roger lleva razón y que no veremos a barack de presidente. Así que tu sigue adelante mi querido concejal.

Anònim ha dit...

Novoa, et recordo que Romney és del mateix partit que Bush. A això li dius canvi?

Rubèn Novoa i Arranz ha dit...

Roger fes el favor de no parlar per allò que sents d'oïdes o dels inputs que van llançant els socialistes.

Que sigui del mateix partit que Bush no vol dir absolutament res. L'altre dia llançaves floretes a Ron Paul i oh! és del mateix partit que Bush.

Ni Bush és el dimoni ni tot el que fa ho fa malament. Mira ara l'impuls al procés de pau israeliano-palestí, per exemple.

I el lema de campanya actual de Romney és WASHINGTON IS BROKEN. Fes el favor de veure el seu discurs de la victòria d'avui i veuràs que d'insider res de res, ans al contrari. Ho trobaràs a AMÉRICA DECIDE