RSS
email

El mal gust dels espanyolistes anclats a Catalunya

Entre subasta i subasta que aquests dies PSOE i PP van fent per veure qui la diu més grossa en plena precampanya electoral, l'ala més espanyolista i més irrespectuosa amb els nacionalismes no espanyols, Ciutadans, s'ha dedicat a fer un video de molt mal gust criticant tot el que no sona a ells sense excepcions. L'alternativa que ens proposen els anticatalans és criticar i no fer ni una trista proposta que vagi més enllà de recuperar un vell discurs de l'Espanya dels anys 40. El vídeo és molt gràfic del que exposo.



Bookmark and Share

27 comentaris:

Montse ha dit...

Ja no saben que inventar-se... és que amb Ciutadans no puc!

Anònim ha dit...

Rogelio, de debó creus que tots els de C´s no som catalans?, jajaja, no puc entendre que algú com tu sigui el que reparteix els punts per a ser-ho o no, veritablement i veient com algú de CIU es capaç de dir tal barbaritat veig que Ciutadans es mes necesari del que realment som.

Una abraçada, nosaltres també t´estimem.

Anònim ha dit...

Escolta, Roger, els militants de Ciutadans són catalans com tu i com jo. Ja cansa que cada vegada que es critiquen polítiques nacionalistes digueu com únic argument que s'ataca Catalunya. Vist el vídeo, ho trobo molt bé.

Josep (sl) ha dit...

Són el que menys suporto. I per sort o desgràcia, tenen els dies comptats, perquè el PP va a menjar se'ls. El seu programa és un 101% demagògia i mentida i l'1% és l'error estadístic. Lo que més me fot és què el PP esta fent seves les mentides de ciutadans.

Josep (sl) ha dit...

100% demàgogs i mentiders, perquè voler donar los cova si sabem que la seva defensa del "bilingüisme" és solament la defensa dels monolingües castellans a seguir-ho sent.

Anònim ha dit...

Escolta, Roger: No ets l'oportunista que ha escrit un llibre infame plagat de mentides? No has aprofitat les circumstàncies per gaudir d'un èxit editorial limitat basat en coneixements intims de persones rel.lacionades amb la politica? De què vas? Ets un més de tants ignorants històrics catalanistes que creuen que els "anclats a Catalunya" haurien de mostrar el seu ADN per saber si és compatible amb les vostres idees sectàries. Feixisme pur.
Montse: si ara no pots amb Ciutadans, el que t'espera desprès de les generals...

Anònim ha dit...

¿Donde está el comentario que ayer escribió Don Quijote? ¿ha sido censurado? por favor, vuelve a publicarlo, no seas tan sectario.

Anònim ha dit...

Ja aviso ara que seré ferm amb els comentaris insultants que arribin (a l'igual que els que ja han arribat) i que es limitin exclusivament a insultar-me o insultar qualsevol participant del bloc. No els acceptaré.

I als més ignorants dir-los que sàpiguen que mai no he escrit cap llibre de cap temàtica ni per gaudir d'un suposat "èxit editorial" del que alguns amb gran desconeixement en parlen.

Qui no pensi com jo que participi i plantegi els seus punts de vista, però amb el respecte i la convivència que exigeixo a aquest bloc. Els insults gratuïts no porten enlloc i no ajuden a mantenir un debat sa, tot el contrari.

Així que qui no accepti aquestes regles, per part meva no cal que participi més de la diversitat ideològica que sovint s'ha dut a terme en aquest bloc.

Anònim ha dit...

Estimado Roger: el comentario que Don Quijote escribió el otro día, y que no ha sido publicado, no contenía ningún insulto a nadie. Simplemente cuestionaba las ideas expresadas en tu comentario, nada más. Si puedes recuperarlo, sería interesante para que todos los catalanes que entran a este blog pudieran leerlo. Y conste que entre los catalanes figuran los de Ciudadanos, que son tan catalanes como tú, y por ello no pueden ser anti-catalanes como tú dices. es obvio. Otra cosa sería decir que los de C's son no-catalanistas, o no-nacionalistas, pero de ahí a identificar nacionalistas o catalanistas con catalanes hay un abismo.

Montse ha dit...

Mira, Roger, jo pensava que Ciutadans era un partit més progressita, més catalanista i integrador, però pel que veig el Rivera no ha fet res fins ara, i cada vegada són més extremistes, no?.
Jo en la política hi porto realment poc, però m'hi vaig posar perquè sóc amiga de la Neus Serra i per lluitar pel meu país, que cada vegada s'esfonsa més.

Josep (sl) ha dit...

Montse t'equivoques C's és la resurrecció del Lerouxisme populista.

Luis Fernández del Campo ha dit...

Bueno, Roger, veo que el video ha causado el efecto deseado: que no guste a los nacionalistas.
Y además, ha provocado que se censuren comentarios que no contenían insultos, me constan.
Y por lo que leo, falta cultura política: C's nunca ha sido ni será catalanista, C's nunca ha sido ni será lerrouxista (este sr. no compartiría nuestros planteamientos progresistas en absoluto). Y nuestro país (tuyo y mío, de todos) es España, Cataluña es una Comunidad Autónoma, tal como la define la Constitución Española, que es la ley de MAXIMO RANGO en nuestro común país.

Anònim ha dit...

Hola Luis. Trobo bastant patètic i lamentable que un video hagi de servir per no agradar als nacionalistes enlloc de fer difusió d'un projecte segons tu argumentes. Serà que no teniu projecte?

Sobre el tema comentaris saps que mai he censurat res ideològicament aliè a mi, i prova d'això són les múltiples discussions que s'han generat al llarg del temps quan vosaltres heu participat al meu bloc. Així que aquests maliciosos que difonen mentides i farses no cal que participin en aquest bloc.

Sobre això de país, permete'm que et corregeixi. El meu país és Catalunya i no Espanya per molt que et dolgui. Ni tu ni ningú em pot imposar aquest criteri per molt que et pesi. Reduïr la teva argumentació amb dir que CataluNYa és una CA tal com la defineix la CE és com dir que tots els que parlen castellà voten al PP.

Però aprofito per posar algunes definicions extretes literalment del diccionari per demostrar-te que Catalunya és el meu País.

país territori d'una nació, d'un poble. Per tant Catalunya és un País perquè té un territori geogràfic limitat, i perquè a més té una nació al seu darera. Veiem què diu el diccionari de nació.

nació conjunt de persones que tenen una comunitat d'història, de costums, d'institucions, d'estructura econòmica, de cultura i sovint de llengua, un sentit d'homogeneïtat i de diferència respecte a la resta de comunitats humanes, i una voluntat d'organització i de participació en un projecte polític que pretén arribar a l'autogovern i a la independència política.


Per tant:

1.- conjunt de persones que tenen una comunitat d'història, -> som innegablement un conjunt de persones els qui vivim a Catalunya.

2.- de costums -> tenim costums, evidentíssimament que sí. Des de les devocions a Montserrat fins a les sardanes passant pel pa amb tomaquet.

3.- d'institucions -> per descomptat. Ja l'any 1283 apareixen les primeres institucions catalanes, des de la Diputació del General fins a les Corts de Barcelona set anys més tard. Per no parlar de les institucions modernes com la Mancomunitat de Catalunya o l'actual Generalitat.

4.- d'estructura econòmica -> com no pot ser d'una altra manera. Catalunya és referent del comerç en èpoques passades, exemples com la indústria tèxtil o el concepte burgès del botiguer determinen una estructura econòmica posada al dia en l'actualitat per la globalització.

5.- de cultura -> també sí. Diables, castellers, sardanistes, esbarts, bastoners, geganters...

6.- i sovint de llengua -> què dir d'una llengüa milenària com és el català?

7.- un sentit d'homogeneïtat -> també sí. Un ciutadà de Ginestà s'identifica tant amb Catalunya com un de Rupià o un d'Alàs.

8.- i de diferència respecte a la resta de comunitats humanes -> totes aquestes característiques són diferents a la suposada "unidad de España"

9.- i una voluntat d'organització i de participació en un projecte polític que pretén arribar a l'autogovern i a la independència política -> què dir que no sigui veritat? Majories absolutes constants des que existeix la democràcia han caracteritzat l'existència d'una majoria parlamentària de partits d'obediència nacionalista.

Per tant, motivo el per què Catalunya és el meu País. M'hi identifico i a més compleix totes les condicions per ser País, a pesar que la CE sigui nulament rigorosa amb la realitat plurinacional de l'Estat Espanyol.

Montse ha dit...

Sóc del parer que tothom pot rebatre en contra d'allò que no està d'acord, però sempre argumentant la seva postura i per damunt de tot, respectant a les persones que, com ell, també donen la seva opinió.
L'únic que ha fet el Roger ha estat exposar un tema que potser molts de vosaltres compartiu i d'altres no tant, però que és lliure d'expressar allò que vulgui. En el cas que no compartiu el seu plantejament, el mínim que heu de fer és respectar a ell i a la resta de persones que volen intervenir en aquest debat.
Alguns de vosaltres critiqueu al Roger perquè dieu que censura els comentaris i no deixa expressar-vos, quan és tot el contrari.
Catalunya també és el meu país i si hi ha algú que no ho comparteix que com a mínim ho respecti.

Luis Fernández del Campo ha dit...

Montse, me parece muy loable tu defensa de Roger, aunque no es necesaria. Pero en cuanto a lo de censurar mensajes, no entiendo tu fe ciega, hay mensajes que no se han publicado, y que por tanto tú no puedes haber leído como para saber si son insultantes o no.
En cuanto al video famoso, no es más que un video promocional de pre-campaña para youtube. No es en absoluto ni el spot electoral, ni es un resumen del programa electoral ni del ideario. Es un video que utiliza el recurso del humor (negro, y quizás un poco gore), para impactar. Nada más. Para conocer el ideario y el programa, tienes la web oficial del partido. Y no te preocupes, que en campaña se divulgará dentro de las posibilidades que tiene quien no cuenta con medios de comunicación afines, ni dinero para hacer costosos videos que se regalen con la prensa. Entonces sí que se argumentará, de momento ante la fe ciega del nacionalismo (que no es más que un dogma de fe, que parte de una historia falseada), no es posible argumentar nada. Y no añado más, por ahora. Tengo una campaña que preparar, y no me queda ni un minuto libre hasta el 10 de marzo.

Luis Fernández del Campo ha dit...

Por cierto, figúrate si tenemos proyecto, que el PSOE-Canarias nos copió enterito el programa electoral autonómico, y que Rsoa Diez y los suyos nos vienen copiando en todas sus declaraciones. Somos fuente de inspiración de muchos contrincantes políticos, algo debemos tener.

Anònim ha dit...

Ostres, les esquerres ens acusen de feixistes-sectaris i les dretes també, ¿perquè serà q en moltes coses pensen el mateix? ¿qui és realment el sectari? ¿realment exixteixen dretes i esquerres ¿o s'han globalitzat?. ¿On estaven tots aquests quan els nacionalistes-"sectaris" lluitaven per les llibertats?.Hi ha gent amb la q no es pot diferint. No ho accepten. Les coses no han canviat tant...son una colla d'amargats-destructors.

Anònim ha dit...

Gran rèplica la teva Luis. Encara espero arguments que no ets capaç de donar-me.

I tema censura, ja vaig dir que no publicaria insults, però sobre la resta, mai he tingut problemes. Tu creus que si hi hagués realment censura aguantaria el vostre fanatisme?

La resposta és clara: NO

Per cert, aquí tothom és dolent, López Aguilar, Rosa Díez, els nacionalismes no espanyols... jajaja curiós que els únics bons sigueu vosaltres, no?

Luis Fernández del Campo ha dit...

Desde tu punto de vista, ¿solo hay fanatismos en los que no piensan como tú? por favor... si dejaráis de mirar solo vuestro ombligo, y tomaseis distancia, veriais quienes son los fanáticos, y quienes son los que siempre saltan cuando alguien dice algo diferente.
¿quién ha dicho que ser español es nacionalista? ¿un nacionalista catalán? vale, vale... acabas de inventar algo que no existe, pero que necesitas para justificar tu nacionalismo. O sea, que un francés que defiende su bandera, sus derechos, y sus leyes ¿es nacionalista francés, según tú?

Anònim ha dit...

És evident que el nacionalisme espanyol (que defenseu vosaltres, PSOE i PP) és més carrincló que qualsevol altre nacionalisme de l'Estat, però no us autoanomeneu nacionalistes perquè llavors no tindrieu cap objectiu per atacar. És hàbil l'estratègia que C'S heu copiat de PSOE i PP.

Anònim ha dit...

Perds el temps Roger. Llegint els comentaris t'acusen a tu del que fan ells. Giren la truita i se'ls veu el llautó. Entre tanta mentida sempre hi ha algú que es perd i pitjor, algú que s'ho creu. Només llegint la manera d'opinar i d'argumentar ja es veu quí és quí. Et cansaras d'argumentar les teves opinions però no obtindràs respostes amb seny ni respecte.

Òscar ha dit...

No sé Roger. Tu creus que se'ls ha de donar tanta importància als Ciudadanos aquests? A Les Corts són 4 gats però molt intolerants i maleducats que a les jornades electorals es passen el dia impugnan meses, suposo que ho fan perquè no arriben ni al 3% dels vots. Ara a les generals s'acabaran extingint del tot, o sigui que el seu espanyolisme ranci quedarà ja cobert per el PP i no per aquests catalans amb autoodi que només saben que renegar contra la terra que els ha vist nèixer i crèixer o bé que els ha donat la oportunitat de tenir pa sobre la taula.

Ja s'ho estan trobant:Un partit amb crisis internes i sense ideari ni rumb fixe, només l'anticatalanisme i el espanyolisme encobert.

Anònim ha dit...

Buenas noches!
Intersantes comentarios y desesperantes...
Estado, por el momento, guste o no hay uno, que es España. Sentimientos como el patriotismo puede haber varios...Yo entiendo que haya gente en Cataluña que sienta que su patria es solamente Cataluña y su identidad la catalana, lo que no entiendo es que esa misma gente no pueda entender que hay otros sentimientos patrióticos en ese mismo territorio como hay diversas religiones en un pueblo. Roger realmente "flipo" con tus afirmaciones, vendes genial un nacionalismo excluyente, pero repito, me sorprende muchísimo com en una sociedad plural como la actual, creas que realmente existe una identidad catalana tan homogenea como la que describes en tus 9puntos!!! Parece sacado de una declaración de independencia de alguna colonia del siglo pasado o de la creación de un Estado...pero esos tiempos ya han pasado...y si los estados liberales y democráticos de hoy en día se caracterizan por algo, es por no imponer una identidad a nadie y por salvaguardar los derechos indivudales dentro del poder establecido.
Nación: de dónde te sacas ese sentimiento de homegenidad y de pertenencia??????
En fin no acabaría.....
Saludos...
Vicky

Anònim ha dit...

Vicky, aquí ningú parlava d'Estat sinó de País. Així que no intentis intoxicar el debat.

Segon, parles de "nacionalismo excluyente". Excloent per què? Em sembla que els excloents són aquells que neguen la realitat diferenciada de Catalunya.

Estats liberals que es caracteritzen per no imposar una identitat a ningú? Clar, l'excepció és Spain... sempre asfixiant tot el que no sona a espanyol...

En fi, crec que el debat ja no dóna per massa més.

Anònim ha dit...

per mí hi ha una frase que hauria de resumir tota la controvèrsia generada: VISCA CATALUNYA LLIURE!!
Gràcies

PD. Quan vulgueu, ciutadans, discutim un projecte polític i de futur, vull dir, quan el tingueu.

Anònim ha dit...

Demagogia pura¡¡¡ On anirem a parar??

Anònim ha dit...

Ciutadans,

L'únic sentiment que em desperteu és pena. De debò, feu el ridícul, deixeu-ho estar. Tothom se'n riu de vosaltres. Quina serà la pròxima que us empescareu?

No deixa de tenir gràcia que els suposats defensors dels bilingüisme sigueu, en general, els més monolingües de tots -del castellà, per suposat-.

Per cert, sortirà també aquest any l'Albert Rivera nu a la campanya electoral? Tornareu a sortir a TV3 el dia de les eleccions pronunciant una frase en cada llengua? Tornareu a trucar a la porta de la Rosa Díez per tornar a rebre un no?

Si és que no sabeu què fer per cridar l'atenció.

Sou el "partido de la ciudadanía" sí, però la ciutadania de la vergonya, del rídicul i del populisme més patètic, buit i sectari.

Xavier Ruiz de Loizaga

Aneu-vos-en en pau.