RSS
email

Arriben les municipals i amb elles l'equidistància d'Esquerra

Aquest matí sento per la ràdio que Xavier Vendrell, vicesecretari d'ER, ofereix a Convergència i Unió un canvi de socis per la governabilitat de Catalunya si a canvi Artur Mas es compromet a convocar un referèndum sobre l'autodeterminació del poble català. És curiós com a dos mesos de les eleccions municipals, els republicans tornen a aplicar la tècnica de l'equidistància per tal de presentar-se davant dels ajuntaments catalans, com els garants de l'independentisme català. La meva pregunta és, si realment ho tenen tan clar, per què no van fer la proposta just passades les eleccions al Parlament (fa aproximadament 3 mesos)? No crec però, que Convergència i Unió hagi d'entrar en aquest parany dels republicans. Prou mal han fet ja al nostre país, dotant-lo d'un govern sucursalista i de submissió a la centralitat estatal, com per ara que vulguin jugar amb la vocació de govern de la federació nacionalista, havent-se convertit de nou, en el partit de màxima representació del poble català. Resumint, torna l'equidistancia republicana. Com sempre, jugant pels interessos electoralistes del seu partit.

Bookmark and Share

3 comentaris:

Anònim ha dit...

I tu? Ja construeixes PONS per Esplugues?



;->

Anònim ha dit...

Estic completament d'acord amb aquesta reflexió que fas. En primer lloc i donada la trajectòria d'ERC, no em crec ni una sola paraula del que han dit. S'han guanyat la fama, i tots ho sabem. Per altra banda, no entenc a que ve ara aquest afany de voler erigir-se com els grans salvadors i defensors de la independència de Catalunya. Quan els interessa són d'esquerres i després independentistes, per explicar (o almenys intentar-ho) el pacte tripartit, però quan toca posar-se el traje de l'equidistància es converteixen en independentistes abans que gent d'esquerres.
PROU senyors d'ERC, a qui volen tornar a enganyar?El poble de Catalunya és intel·ligent, tot i que vostès no el tracti com es mereix.

Anònim ha dit...

ERC ha demostrat que és un partit inexpert, sense estratègia, que parla molt i segueix en un govern espanyolista només per la cadira. Si tenen allò que va dir Puigcercós haurien de proposar a CiU el que van dir a la calçotada dimecres al Parlament. Mentrestant no se'ls creu ja ningú en aquest petit país.