RSS
email

Heribert Barrera lamenta la imatge deplorable dels republicans


En una entrevista al diari digital El Singular Digital, l'expresident del Parlament Heribert Barrera, ha afirmat lamentar la imatge deplorable que ER està duent a terme. Però certament, de l'entrevista, que és curteta i fàcil de llegir, em quedo amb dues respostes que Barrera ha donat.

A la pregunta de si Esquerra hauria de primar l'eix nacionalista al d'esquerres ha afirmat literalment que "en una nació sense estat que aspira a recuperar-lo aquesta qüestió ha de ser sempre prioritària. Cosa que no vol dir que no hi hagi, també, altres temes importants per a la política del país". És evident que comparteixo la tesi de Barrera. Cal anar més enllà en el marc de l'autogovern, i per tant, cal una ferma aposta per dotar d'estructures d'Estat el nostre país. A partir d'aquí, cal complementar la política amb altres referents.

Quant a la pregunta que ha respost sobre si ell hagués fet president a Artur Mas, Barrera ha estat escuet però clar: "Sí. Com la solució menys dolenta". Evidentment, prioritzant el marc nacional de Catalunya, i assumint les diferències d'un militant d'un altre partit polític diferent a Convergència i Unió.

Sens dubte, Heribert Barrera és un home conseqüent amb les seves idees. Gairebé trenta anys més tard, la direcció d'Esquerra ha optat pel camí contrari al que Barrera va escollir per fer president de la Generalitat al nacionalista Jordi Pujol.

Bookmark and Share