RSS
email

L'eix Esplugues-Sant Just

Històricament Esplugues ha tingut uns vincles de proximitat i de germanor amb Sant Just Desvern. Des de matrimonis sorgits de veïns dels dos municipis, fins a compartir la primera agrupació de CDC Esplugues-Sant Just, passant pels històrics prefixos telefònics 371 i 372, la vella línia d'autobús SJ (avui 63), una autopista que talla tots dos pobles o el pulmó de Sant Pere Màrtir.

La carretera Reial era i és el nexe de connexió de dos municipis que sempre han patit problemàtiques similars, especialment en l'àmbit del transport públic. Ni Esplugues ni Sant Just tenen metro, ni Renfe, ni Ferrocarrils de la Generalitat, i una xarxa d'autobusos molt fluixa. No pretenc extendre'm en parlar d'aquestes diferències, però sí en destacar la voluntat que tenim de restablir enllaços i col·laboració entre ambdós municipis.

En aquest sentit, dijous passat una representació del Comitè Executiu Local de CiU, encapçalat pels dos regidors, vam assistir a la presentació d'en Llorenç Rey com a candidat a l'alcaldia de Sant Just. La presentació anava a càrrec del President Pujol. Voliem donar suport als nostres veïns, i especialment als de Sant Just, pel que ha significat històricament, i pel que encara avui significa. Cal seguir defensant i apostant per la identitat i la història d'Esplugues, i això, passa perquè reforcem els enllaços amb Sant Just, i perquè a ambdós municipis, la sensibilitat de Convergència i Unió es vegi plasmada als respectius governs municipals.

Bookmark and Share