RSS
email

Cau el màxim comandament de la policia local d'Esplugues


Aquest matí, RAC1, El Singular Digital i el diari El Punt es feien ressò de la destitució de l'inspector en cap de la policia local d'Esplugues per un cas d'alcoholèmia i d'abús d'autoritat del càrrec juntament amb tres policies locals més en diversos bars d'Esplugues. Tècnicament, l'inspector en cap crec que ha fet bona feina en l'àmbit de l'estructuració del cos i en l'aspecte d'optimitzar els recursos existents.

Ara bé, el que és intolerable és que hagi acabat així. El màxim comandament del cos policial no pot jugar a aquest joc de beure alcohol i abusar del seu càrrec davant d'establiments comercials de la ciutat. Aquesta actitud requereix la destitució fulminant del càrrec. De moment s'ha obert expedient informatiu i se l'ha suspès de feina i sou.

Just a l'inici del seu mandat ja va tenir una sèrie de problemes que per manca d'informació li van salvar el coll, però és ben sabut que certs col·lectius de la ciutat han tingut problemes de comunicació amb l'inspector. Reitero tanmateix la bona feina d'organització i optimització que ha fet al capdavant del cos.

De totes maneres, ahir en una reunió amb l'alcadessa, on se'ns informava als grups de l'oposició sobre el tema, nosaltres vam demanar que la investigació es posés en mans del cos de Mossos d'Esquadra, entenent que a l'haver-hi implicats tres agents més del cos, era més oportú i efectiu que la investigació vingués per part d'agents "neutrals", d'agents que no fossin companys dels implicats, però el Partit Socialista s'ha negat en rotund.

Per què? No ho sé, potser perquè va ser una aposta personal d'algún directiu del consistori malgrat posar a aquest senyor a dit, i haver regularitzat la seva situació funcionarial gairebé dos anys després. Alguna cosa ha fallat, i el temps ha posat les coses al seu lloc. Sens dubte, un error més que la oposició feia temps que veniem advertint.

Bookmark and Share