RSS
email

L'ensenyament del català deixa d'estar blindat

Així és com quedarà el català, després que prosperés una aliança de PSC-PSOE, ER, ICV, C'S i PP a una moció que ha presentat Convergència i Unió en la que demanava que es mantinguin les hores d'ensenyament del català. La defensa de l'ensenyament del català va anar a càrrec de la diputada Irene Rigau, que va argumentar que la proposta de CiU evitaria els efectes del polèmic decret d'ensenyaments mínims fixat pel govern de l'Estat el qual garanteix una hora més de llengua castellana.

Encertada la iniciativa de Convergència i Unió i totalment reprobable l'actitud d'Esquerra. És evident que de nou els republicans han demostrat el poc interès que tenen en blindar la llengua catalana davant les pràctiques proestat que practiquen tots els governs espanyols.

Que Esquerra s'hagi aliniat amb el PP i amb Ciutadans per aquest tema, comença a ser preocupant. Preocupant que només 48 de 135 diputats creguin en la necessitat de defensar la llengua catalana. Preocupant perquè cada dia que passa, el català està menys protegit, especialment en zones del país d'àmplia parla castellana.

I l'esforç del Govern de Catalunya ha de ser protegir el català perquè és patrimoni de la nostra nació i de la nostra història. Perquè és cultura i perquè és una eina de convivència de molts catalans. Una eina que pels qui vivim al cinturó de Barcelona cada cop ens costa més d'utilitzar. I si l'administració catalana no aposta seriosament per defensar el català, acabarà arraconat com una llengua institucional (similar al cas andorrà). I si volem mantenir i garantir la nostra identitat com a poble, hem de tenir clar el nostre horitzó. Un horitzó que sembla que només vegi el primer partit de Catalunya: Convergència i Unió.

Bookmark and Share