RSS
email

La llei de la paritat electoral

Una darrera llei que s'està tramitant a les Corts, s'ultimarà amb la obligatorietat a les candidatures electorals, d'incorporar dues dones per cada bloc de cinc candidats per als municipis majors de 5.000 habitants. No crec que aquesta imposició afavoreixi la paritat ni la igualtat entre home-dona en l'àmbit estrictament electoral. Una mesura típica del PSOE per anar de "progres". Però la realitat és una altra. Crec que és totalment ofensiu per les dones que els hi diguin, "tu aniràs a les llistes per llei, perquè sinó, no hi aniràs". Sempre he cregut que una dona vàlida ha d'anar en un lloc important, i que una dona no vàlida ha d'anar en un lloc de poca influència. Però de fet, el mateix que ha de passar amb els homes. Que ara el PSOE estigui tramitant aquesta llei ofensiva per les dones, no m'agrada. A les dones se les ha de tractar per les seves capacitats i no pel seu sexe. Però bé, aquest fals progressisme l'únic que fa és forçar més encara les desigualtats entre els dos gèneres i menysprear la capacitat humana i intel·lectual de les dones. A Esplugues la nostra candidatura complirà la llei, però no per voluntat meva, sinó per l'imperatiu legal corresponent.

Bookmark and Share

4 comentaris:

Lourdes Muñoz Santamaría ha dit...

Nosaltres ja apliquem la paritat per convicció fa anys,
Impulsem la paritat per llei per que totes les dones de dretes, de centre, nacionalistes, independetites ... estiguin representades.
Per que polítics com tu que no incorporarien dones a la llistes estiguin obligats a fer-ho.

Anònim ha dit...

Benvolguda Lourdes, em sembla que no has entès massa el contingut del post. Et reitero les paraules que emprava:

"A les dones se les ha de tractar per les seves capacitats i no pel seu sexe."

No entenc tampoc aquesta convicció per quotes, però bé, tot plegat deu formar part d'aquest "fals progressisme".

I de fet, jo en cap cas he escrit que no incorporaria dones a les llistes, sinó que no les incorporaria per quotes sinó per capacitats. Ho entens, o encara no?

Anònim ha dit...

Lourdes: Si si per això no teniu mes d'un 10% de directores generals i no compliu la paritat al govern.

Anònim ha dit...

Lourdes, la paritat imposada és una humiliació per totes les dones. Hem de fer-nos valer per nosaltres mateixes i no per lleis que l'únic que fan és menystenir les nostres capacitats.

Les teves paraules em semblen hipòcrites i demagògiques. Jo no deixaria d'incorporar mai a una dona o a un home vàlid professionalment pel fet de sobrepassar una quota.